Sep 14, 2007

junk food iistaa seja un paardomas par Zatleru

2 domas, kuras varbuut ne visi sapratiis, un kuras man pashai liidz galam jaaizdomaa.

1) Fast food vs slow food. McDonalds vs maajaas gatavotu 3-eedienu maltiiti un sarunaam. Kjiinieshu zupinjas pa 7 santiimiem (ak, jaa, inflaacija... nu labi, 11sant.) vs ugunskuraa gatavotu sauteejumu. It kaa jau izveele ir sameeraa vienkaarsha. Visi ZINA, kas ir labaaks un veseliigaaks. Ko eest ir veertiigaak un uz ko vispaar nevajadzeetu skatities (liidziigi, kaa visi zina, ka kola ir kaitiiga). Fast food iedragaat prasa 9 minuutes muusu daargaa laika, un tas uz briidi remdee izsalkumu, bet ilgterminjaa var beigties sameeraa beediigi (kaa saucaas taa filma?). Fast food gadiijumaa mums ir dzilji vienalga, kursh cilveeks to ir pagatavojis. Un fast food biezji vien viss garsho sameeraa vienaadi. Eedot fast food, tu to nebaudi, bet vnk apeed, biezji vien viens pats, ne ar vienu nerunaajot un neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi.
Es pat nesaakshu uzskaitiit maajaas gatavota eediena priekshrociibas slaiidzinaajumaa ar visu to.
Mateja 4:4 - Viņš atbildēja un sacīja: "Stāv rakstīts: cilvēks nedzīvo no maizes vien, bet no ikkatra vārda, kas iziet no Dieva mutes."
Ljoti rekomendeeju paartikt no sabalanseetas un veseliigas paartikas. Arii gariigi, emocionaali un intelektuaali.

2) Vienaa no "Naarnijas hronikaam" bija staasts par zeenu, kursh bija princis, bet tika nolaupiits beerniibaa, aizvests prom un dzivoja kaa kalps. Vinsh nezinaaja par savu karalisko izcelsmi un statusu, un vinjam nebija ne mazaakaas nojausmas, kas vinjam pienaakas. Tachu vienaa briidi viss apgriezaas otraadi, un vinsh bija princis ar karaljvalsti, un galminiekiem, un pili, un visu to stuff, kas naak komplektaa. Vai vinsh uzreiz maaceeja buutu princis? nee. Vai vinsh zinaaja, kaa uzvesties, kaa runaat, ko teikt, kaa paarvaaldiit valsti? ne gluzji. Kad vinsh nogura no visaam ceremonijaam, vai vinjam gribeejaas reizi pa reizei uzvilkt vecaas dreebes un atkal kopt stallit zirgus? iespeejams. Bet tas viss nemainiija vinja statusu - vinsh bija valsts kjeeninsh. Un vinjam bija vnk jaasaak maaciities dziivot un riikoties atbilstoshi savas statusam.
Liidziigi ar Zatleru. Vinsh vienaa briidi kluva prezidents, un vinjam vnk ir jaaiemaacaas uzvesties kaa prezidentam, domaat kaa prezidentam un runaat kaa prezidentam. gjeerbties kaa prezidentam un smaidiit kaa prezidentam. jo tas ir vinja jaunais statuss. droshvien jau ka arii vinjam uznaak briizji, kad vnk gribas uzvilkt atpakalj balto kjiteliiti un iet pavandiities pa kaadas personas celi... bet vinsh ir prezidents, un vinjam ir jaaiemaacaas taa arii dziivot.

Kad Dievs muus padara par Saviem beerniem, mees ne vienmeer pratiisim taa arii dziivot. Muusu statuss liidz ar to briidi kluust praatam neaptverams - mees esam Vinja beerni, Dieva valstibas mantinieki. Vai mees maakam uzreiz taa arii dziivot? ne tachu. un Dievs to zina. Bet Vinsh ir apsoliijis muus iemaaciit dziivot, uzvesties, domaat, runaat, smieties un gjeerbties atbilstoshi muusu jaunajam statusam. Pat ja mums dazreiz gribeesies uzvilkt vecaas dreebes, panjemt kartona kasti un iet balleeties zem kanaala tilta kkur zivju paviljona rajonaa.
mees esam Vinja ilgterminja projekts. Un Vinsh ir apsoliijis - to, ko Vinsh ir iesaacis, to Vinsh arii pabeigs.
Un man nav iemesla tam neticeet.